Ужасяваща смърт застигна 59-годишна жена, а виновникът ще лежи в затвора доживот

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Магистратите от Ловешкия окръжен съд осъдиха на доживотен затвор 31-годишния И.Ц. затова, че е изнасилил и убил, жена в Троян съобщиха от съда.

Освен това осъденият трябва да заплати 150 хиляди лева обезщетение за неимуществени вреди на брата на жертвата, както и разноски по делото. Присъдата може да бъде обжалвана и протестирана в 15-дневен срок от днес пред Апелативен съд – Велико Търново.

Престъпленията са извършени в началото на 2016 г., разкрити са в края на май 2017 г. В местността “Турлата” в Троян турист е забелязал човешки останки – череп и кости, както и части от дрехи. След поредица експертизи е установено, че те са на изчезнала година по-рано жена. Тя е била обявена за общодържавно издирване. Доказано е, че жената е била убита след удар по главата. След проведени процесуално-следствени действия за престъплението е задържан И.Ц. от Троян. Той е осъждан неколкократно за кражби и незаконно притежание на оръжие. При задържането си от полицията е направил пълни самопризнания. Впоследствие става ясно, че убитата е 59-годишната троянка от известната фамилия Тотеви. Тя изчезна при разходка на Турлата на 10 януари 2016 г, където година и половина по-късно в района бе открит човешки череп. В резултат на дългото и сложно разследване се установи, че убиецът ѝ е 30-годишен троянец.

Пенка Тотева е била ударена с пистолет по главата, изнасилена и убита, а тялото е захвърлено в дере.

59-годишната жена от известната троянска фамилия Тотеви, живяла дълги години в столицата, но се завърнала в Троян да гледа болната си майка и по това време работеща като преводачка в троянската фирма “Калинел“ – бе издирвана безуспешно в продължение на седмици. В акцията се включиха множество полицейски екипи, спасители от ПСС – Троян, доброволци от града, колеги на изчезналата, използвани бяха и следови кучета, но нищо. В Троян пък плъзнаха какви ли не слухове – за прикрито убийство, за разкъсване от кучетата на богат троянец, за бягство при таен любовник и т. н.

Година и половина по-късно (в края на м. май 2017 г.) случайно, от разхождащ се в същия район турист, бяха открити човешки останки – череп и кости; и именно по тях, след направена експертиза и дълго и сложно разследване, случаят е бил разплетен. Става дума за брутално убийство. Пенка Тотева е умъртвена от 30-годишен троянец, роден през 1989 г., с инициали И. О. Ц. (Ивелин Огнянов Цеков – бел. ред.)

Стряскащо е, че през годините, преди убиецът да бъде разкрит, той е живял в Троян и е бил между своите съграждани. За да се стигне до ареста на 17 април 2019 г. на 30-годишния Ивелин Огнянов от Троян, сериозно помогнал психологическият профил на извършителя, изготвен от Института по психология на МВР. Задържаният за убийството Ивелин Огнянов Цеков в съдебната зала.

При задържането на заподозрения в дома му са намерени вещи и накити, които го свързват с жертвата. През м. май 2017 г. същото лице е съдено и е изтърпяло 1-годишна присъда за незаконно притежание на огнестрелно оръжие (пистолет), по което е открито съвпадение между микрочастиците по тогава иззетото оръжие и тези по черепа на жертвата; с този пистолет Пенка е била ударена по главата и е получила споменатото нараняване на черепа.

Окръжният прокурор Валентин Вълков уточни, че няма връзка между жертвата и извършителя: “Жената, прибирайки се от работа, е обичала да се разхожда в района на убийството. Тялото й е било оставено в дере, покрито с шума. Има категорични данни, че е била изнасилена преди да бъде убита”. Полицай №1 на Троян гл. инсп. Радостина Петкова заяви, че това е едно от най-сложните престъпления, по което е работила с колегите си от троянското управление. А началникът на ОДМВР – Ловеч ст. комисар Милен Маринов допълни, че работата на полицейските служители е била само по черепните останки и за да се стигне до разриването на престъплението, експедитивно е свършен голям обем от задължителни действия, съгласувани с Окръжна прокуратура – Ловеч.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook