Специалисти: Задава се люта зима

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Зимата все повече напомня за себе си. Сутрин температурите са ниски. Денят става кратък, а нощите дълги. Различни са прогнозите за предстоящия зимен сезон.

Според метеоролозите на „AccuWeather“ зимата, която наближава все повече. Техните очаквания са за снежен декември и по сухи януари и февруари. Бури, придружени със силни ветрове се очакват през януари и до средата на февруари, предаде vihrogon.bg.

Основният път на лошото време в цяла Европа ще се движи на юг, а многобройни бури ще се придвижат към Южна Европа и Средиземно море, но също така и към Балканите, пише tribune.bg.

„Мисля, че в сравнение с това, което сме виждали през предходните години в Испания, Португалия и Южна Франция, ще бъде много по-бурно“, твърдят експертите.

Сред големите градове в Европа, които може да изпитат силни бури тази зима, са: Лисабон, Мадрид, Барселона, Ница, Рим, Атина и Букурещ.

„Бурите ще застрашат живота и имуществото в целия регион“, пише метеорологичната служба. Бури ще има и в Италия, на Балканите и в Украйна. Особен риск от наводнения ще има през зимния период в Северна Италия и на Западните Балкани.

реклама
Наводненията вече се превърнаха в проблем за част от Южна Европа, с преминаването на бурята Алекс и щетите от свлачища и наводнения. Лошите метеорологични условия отнеха живота на двама души, пише CNN.

Въпреки прогнозата за бурна зима за Южна Европа, това не означава, че ще има сняг в региона, казват от „AccuWeather“. Дори и на Алпите той ще бъде значително по-малко, особено от италианската страна.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook