Сачева зарадва хората: Пенсиите скачат еднакво за всички

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Управляващите са възприели идеята всички пенсии да бъдат увеличени с еднакъв процент. Това стана ясно от изявление на социалният министър Деница Сачева в Добрич.

За хората с най-ниски пенсии ще има допълнителна мярка – те ще бъдат подпомагани допълнително с ваучери за храна.

“Идеята за различен процент увеличение – 5 или 10, в зависимост от размера на пенсията през следващата година, е получила неодобрение и затова се обсъждат други предложения”, обясни Сачева.

В новия бюджет ще бъде заложена комбинация между социално осигуряване и социално подпомагане в пенсионната политика, заяви още социалният министър, цитиран от БНР.

“Предложението, което сме направили от страна на социалното министерство, е да няма такъв процент – различен за различните пенсии, а да подкрепим тези хора през социалното подпомагане с ваучери за храна, като индикативният размер предстои да бъде уточнен през следващите дни”, каза тя.

Министър Сачева допълни, че ще бъде дадена възможност на всички, които са пропуснали срока, да прехвърлят парите си от втория пенсионен стълб в Националния осигурителен институт. “Тези, които в момента са изпуснали срока от пет години преди пенсиониране – да, ще дадем такава възможност. Дебатите затова вероятно ще започнат веднага, след като свършим темата с бюджета”, добави Сачева.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook