Разкрита е загадката на изчезването на пет торпедоносци в Бермудския триъгълник

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Дълго време Бермудският триъгълник оставаше истинска мистерия за всички, особено що се отнася до авиацията. Територията на Северния Атлантик получи такова име поради факта, че там изчезнаха огромен брой самолети и кораби.
В същото време не беше възможно да се открият следи след изчезването им, съобщават световните издания. Най-популярният инцидент до момента се счита изчезването на пет торпедоносци от ВМС на САЩ и самолета, който след това е изпратен в търсене на полет 19.

На 6 декември 1945 г. започва най-мащабното търсене на изчезналия безследно полет 19. Тогава 200 хиляди квадратни мили от Атлантическия океан са били претърсени от 18 кораба и 248 самолета. Търсенето продължило три дни, но нищо не било намерено.

Много експерти предполагат, че на торпедоносците е свършило горивото и в резултат на това те са паднали във водата близо до Дейтона Бийч. Това, което най-много озадачило експертите, било, че не можели да намерят нито една останка. Заслужава да се отбележи, че самолетите са били водени от лейтенант Тейлър. Той е бил уверен, че се намират в Мексиканския залив. Тейлър започнал да извежда групата самолети в морето, без да отчита факта, че не са останали много запаси от гориво.

Причината за това, според мнозина, е счупен компас, който показвал съвсем друга посока от реалната. През 2017 г. авиационният експерт Питър Лефе е заявил, че е успял да намери нови данни относно изчезването на полет 19. Лейтенант Тейлър най-вероятно е имал някакви умствени увреждания, тъй като по време на полета той започва да се нарича MT-28, а не FT-28.

Ако съвместим това с неработещ компас, става ясно защо торпедоносците са се загубили от своя курс. В същото време все още е загадка защо останалата част от екипажа не е направила нищо, за да реши проблема и да се върне към зададения курс на полета./БЛИЦ

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook