Извънредно: Бойко Борисов не иска повече да е премиер

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

„Не мисля, че Борисов цели да стои министър-председател след евентуалните редовни избори през март“, това каза Андрей Райчев и прогнозира, че стремежът би бил солидно представяне на изборите, което да позволи участие във властта, „но едва ли ще поиска мандат за себе си“.
Абсолютно сигурно е, че България ще се нуждае от коалиция и след следващите избори, допълни той.

Въпросът е дали ще се създаде нов „десен език“ или десните формации ще продължат да използват езика от 90-те години и да залагат на вражда със социалистите, коментира социологът, според когото борбата е именно между ГЕРБ и десните партии.

„Затова в момента правителството полага максимални усилия да вкара темата „Комунизъм“, дори с цената на някои загуби. Дори Борисов обяви дядото на някакъв бит младеж за комунист, а той пък не се оказа комунист и стана малко неудобно. Това се прави защото те обезателно искат да сложат тази демаркационна линия и да не дадат възможност новият десен език да възникне. Защото, възникне ли новият десен език, те губят своето дясно. Ако загубят дясното, в България ще се възстанови триполюсен модел – ляво, център, дясно. Ако се възстанови такъв и дясното е голямо, колко е голям центърът? Въобще не е 30%, каквото е сега. Не е даже 20%“.

Властите са абсолютно убедени, че протестът „ще спихне“ по подобие на протестите при Орешарски. Протестиращите обаче са убедени, че напротив – протестът расте.

„Тъй като има разночетене, не се получава никаква възможност за диалог и няма да се получи“.

Според Райчев, президентът Радев е станал „символ на протестите, бидейки ляво избран“, което е „огромно политическо постижение“ и би било „изключително неумен ход от негова страна“ да замени това „за някаква дребна партия“.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook