Домашен щит за белите дробове – чисти от слузта, облекчава дишането, пази от усложнения

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Д-р Неделя Щонова е сред най-популярните лица от екрана. В своята рубрика в предаването „Преди обед“ тя неведнъж е давала ценни съвети и рецепти за здраве, с които помага на нуждаещите се.

Една от любимите рецепти на д-р Щонова е тази за пречистване на белите дробове . Напоследък темите за мръсния въздух, който дишат милиони българи в големите градове, завладяха обществото, особено за паниката около коронавируса и другите сезонни зарази, които ни дебнат навсякъде.

Уредите за следене на замърсяването на въздуха и нивото на фините прахови частици, особено през зимните месеци, отчитат в пъти превишение на допустимите норми. Как да се опазим тогава? Д-р Щонова споделя, че с рецептата, за която ни трябват само три компонента – вода, мед и банани, можем да държим далеч от себе си коварните вируси, както и белодробните усложнения като бронхита.

д-р Щонова

Освен това по този начин се отстранява кашлицата, а болките в гърлото изчезват. Първото, което трябва да направим, е да поставим на огъня 400 мл вода, която да заври. След като достигне необходимата температура, водата се сваля от котлона и в нея се пускат два средно узрели банана. Те се разпознават по това, че имат черни точици по кората.

Бананите трябва да бъдат предварително нарязани на парченца. От високата температура на водата те започват да се топят. За да спомогнем в този процес, е добре да бъркаме и ръчно. Накрая към сместа се сипват 2 супени лъжици мед. Пак се бърка усилено, за да се постигне хомогенна смес. Полученото природно лекарство се консумира топло, но не и горещо. Дозата се приема цялата наведнъж. Трябва да се взема преди първото хранене за деня.

лек с банан

Тази рецепта е изпробвана от д-р Неделя Щонова. За нея тя споделя, че спомага премахването на храчките от белите дробове и излишната слуз да бъде изхвърлена, облекчава и самото гърло, като спира болките и кашлицата. Разбира се, природният лек може да бъде използван и без някакви видими проблеми с белите дробове, а просто за профилактика и пречистване. Това важи особено силно за пушачите. Също така сместа може да се приема не само от хора с бронхит, но и от такива, които страдат от астма. Няма някакво ограничение във времетраенето на лечението. Обикновено то продължава до пълното облекчение на пациента.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook